UB-MDRKS uspješno održao završnu sesiju - Kup u sportskom ribolovu "Sarajevski maloljetni borac 2023 " u Konjicu

Objavljeno: 29.10.2023. | NOVOSTI

Udruženje boraca  - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS) - Klub Novo Sarajevo  je 29. Oktobra 2022. godine u okviru Projekta " Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov 2023" podržan od Općine Novo Sarajevo je uspješno realizovao završnu sesiju – Kup u sportskom ribolovu "Sarajevski maloljetni borac" 2023, u Konjicu na Starom pazaru.

Uz nesebičnu prijateljsku saradnju, učešće, druženje i odobrenje Organizacije sportskih ribolovaca - OSR Konjic zajedno su naša djeca „lovila i pustila“na Starom pazaru.

Najbolji među najboljima  „mala raja“ je nagrađena medaljama. Bilo je i suza radosnica na zasluženim osvojenim nagradama.

U prethodno uspješno održane tri sesije novosarajevski maloljetni borci su se kroz timove roditelj/dijete educirali se o sportskom ribolovu na rijeci Neretvi. Veliko interesovanje je iskazano te na sesijama i završnom Kupu je učestvovalo preko 150 bivših maloljetnih dobrovoljaca, njihovih porodica i djece.

Kroz sesije rehabilitacije - sportski ribolov želimo uticati na psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete života naših članova. Ciljna grupa projekta su bivša djeca vojnici – maloljetni dobrovoljci/borci/borkinje/branitelji i djeca školskog uzrasta.

Sjajna atmosfera, dječija djeca, sunce, Neretva, lunch-roštilj, sjajne pohvale slučajnih prolaznika, druženje sarajevske i konjičke djece, a upecalo se i pustilo... Pobjedili smo svi, al ipak najbolji su oni...