UB-MDR KS realizovao „Projekat socijalnih potreba 2020“ podržan od Ministarstva za boračka pitanja KS – dodjeljeno 30 paketa hrane

Objavljeno: 20.12.2020. | NOVOSTI

U periodu od 09:00h do 13:00h je u kancelariji UB-MDRKS izvršena dodjela 30 paketa hrane koji su se prijavili po pozivu. Nabavka paketa hrane je izvršena od Kompanije Akova Group - Ovako.

U aprilu 2020. godine UB-MDRKS je aplicirao sa 14 Projekata. Nakon provedene procedure Minstarstvo za boračka pitanja KS  je djemično podržalo „Projekat socijalnih potreba članova UB-MDRKS“ za 2020- godinu novčanim sredstvima u ukupnom iznosu od 1.600,00 KM.

 

UB MDR- KS okuplja populaciju bivših maloljetnih boraca, branitelja, dobrovoljca. Ova populacija zbog svoje specifičnosti jedan je od najvećih stradalnika proteklog rata a njeni pripadnici se svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim socijalnim, ekonomskim i zdravstvenim problemima koji su rezultat kako ratnih dešavanja tako i poratne nebrige nadležnih organa i institucija.

Pozivamo i ostale nivoe vlasti da se uozbilje u rješavanju nagomilanih problema maloljetnih boraca za koje nemaju sluha ni nakon dvije decenije od završetka agresija na Bosnu i Hercegovinu. Naravno, sve te tada mlade generacije 1972, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 su poprilično iznijele rat i to u najvećem postotku u jurišnim, udarnim, manevarskim, izviđačkim, diverzantskim jedinicama. Punoljetstva su slavili na inim brdima, tranšejama, rupama...a danas uredno dobijaju odbijenice za sve svoje molbe za zapošljavanje, projekte.