Sarajevskim maloljetnim borcima osigurana mogućnost psihološkog savjetovanja u „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo

Objavljeno: 06.06.2021. | NOVOSTI

Sarajevski maloljetni dobrovoljci, borci, branitelji koji imaju potrebu za određenom vrstom psihološke pomoći od sad imaju mogućnost psihološkog savjetovanja sa  stručnim osobljem, terapeutima i  programom prilagođenog klijentu. Telefonskim kontaktom se ugovara termin, zatim upoznavanje sa instrukcijima za daljnje smjernice za sve vrste savjetovanja sa stručnim osobljem, profesionalcima -terapeutima iz Javne ustanove „Terapijska zajednica Kampus“  Kantona Sarajevo.

 

Kontakt osoba – terapeut gospodin Šahim Kahrimanović  062 349 078

 

Također se mogu koristiti i sljedeći telefonski brojevi +387 33 405 165, 405 166. 405 167, 405 168

 

I info email: info@kampus.ba

 

Terepijska zajednica Kantona Sarajevo – KAMPUS pomaže korisniku da stekne uvid u svoje ranije ponašanje, načine razmišljanja i emocionalna stanja organizuju se redovne individualne i grupne terapije sa psiholozima i socijalnim radnicima.

 

Medicinsko osoblje prati zdravstveno stanje korisnika i obavlja redovne medicinske preglede kako bi se spriječile i liječile moguće zdravstvene poteškoće.

 

U terapijskoj zajednici paralelno sa tretmanom korisnika provodi se individualna i grupna porodična terapija, a koja je veoma značajna za uspješno održavanje korisnikove apstinencije po završetku tretmana u Kampusu, kao i stvaranje funkcionalne porodične sredine. Korisnik je aktivan učesnik u terapijskom procesu, te nosi glavnu odgovornost za postizanje ličnog rasta i napretka u cilju smislenijeg i potpunijeg života.

 

Udruženja boraca - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92 - 95  Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) se zahvaljuje Terepijskoj zajednici Kantona Sarajevo – KAMPUS na osiguranju mogućnosti za psihološka savjetovanja za bivše maloljetne dobrovoljce, borce, branitelje. Ova populacija zbog svoje specifičnosti jedan je od najvećih stradalnika proteklog rata - agresije a njeni pripadnici se svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim socijalnim, ekonomskim i zdravstvenim problemima koji su rezultat kako ratnih dešavanja tako i poratne nebrige nadležnih organa i institucija, navodi se u saopćenju.