Sarajevski veterani učestvovali u Programu koji realizira JU „Terapijska zajednica - Kampus „ Kantona Sarajevo u Rakovici

Objavljeno: 15.10.2023. | NOVOSTI

Javna ustanova „ Terapijska zajednica – Kampus “ Kantona Sarajevo realizirala je 15.10.2023. godine aktivnosti u skladu sa odobrenim socijalnim programom kao skupom mjera i aktivnosti koje su usmjerene na preveniranje i otklanjanje stanja socijalne nesigurnosti pojedinih kategorija stanovništva - podrška ratnim veteranima.

Shodno Programu koji je usmjeren na preveniranje i otklanjanje stanja socijalne nesigurnosti pojedinih kategorija stanovništva kao što su ratni veterani svih kategorija odobren od Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za 2023. godinu te Memorandumu o razumjevanju između JU „ Terapijska zajednica – Kampus “ Kantona Sarajevo i Udruženja boraca - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92 - 95  Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) i drugih sarajevskih veteranskih organizacija uspješno je održana sportska aktivnost sa maloljetnim dobrovoljcima, borcima, borkinjama, braniteljima, veteranima u dijelu prostora sportsko-rekreativnog tipa JU „ Terapijske zajednice KS „ u Rakovici - Kanton Sarajevo.

U cjelodnevnoj sportsko – rekreativnom druženju uobličenu kroz organizaciju i realizaciju „Veteranskog malonogometnog turnira – Kampus 2023“ su veteranske i „kampus“ ekipe pokazale nogometno višedecenijsko iskustvo, znanje i vještine.  A time i osvojiti Pehare za Naknadno druženje i

Važno je napomenuti da je upriličena ceremonija prvenstveno dodjele medalja za najmlađe učesnike turnira – djecu veterana a zatim i dodjele Pehara nogometnim ekipama za osvojeno I, II, II, III mjesto!

Javna ustanova „Terapijska zajednica – Kampus“ Kantona Sarajevo u okviru svojih strategijskih planova, smjernica,  aktivnosti i  djelatnosti provodi i Program koji je usmjeren na preveniranje i otklanjanje stanja socijalne nesigurnosti pojedinih kategorija stanovništva kao što su ratni veterani svih kategorija odobren od Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za 2023. godinu.