POZIV za članove UBMDRKS - Klub Novo Sarajevo za učešće u Projektu rehabilitacije kroz sportski ribolov 2023

Objavljeno: 03.06.2023. | NOVOSTI

Ovim se želi dati doprinos ka stvaranju osjećaja kod članova UB-MDRKS da nisu zaboravljeni te da se okupe u finoj sportsko-rekreativnoj atmosferi. Učestvovanjem u svakih 7/15 dana sesijama sportskog ribolova koji će imati rehabilitatoran karakter, imati edukaciju, sticanje novih sportsko-ribolovnih znanja sa svojom djecom. U tome i evociranje uspomena iz odbrambeno-oslobodilačkog rata. A najboljem timu roditelj/dijete i pokal/trofej „Sarajevski maloljetni borac“. 

Mjesto realizacije projketa će bit na rijeci Neretvi jer nemamo prirodnih uslova na području Općine Novo Sarajevo.

Predviđene su kontinuirane sesije rehabilitacije bivših maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja/borkinja i njihove djece kroz trening učesnika projekta sa profesionalni Instruktorom/trenerom sportskog ribolova jedanput sedmično ili svakih 15 dana yavisno od životnih i vremenskih prilika) za odrasle i njihovu djecu trajanju od 8 sati( od 8 h do 16 h) na obližnjim rijekama/prirodi van područja Općine Novo Sarajevo. Iz razloga što Općina Novo Sarajevo nema adekvatnu rijeku.

Također je predviđena i realizacija cjelodnevnog Kupa u sportskom ribolovu – „Sarajevski maloljetni borac“, raspored ekipa, takmičenje u sportskom ribolovu, dodjelu pokala, medalja, zahvalnica, catering i osvježenje u priorodi, dodjeljivanje evaluacionih obrasaca, evaluacija projekta. Pravljenje timova roditelj/dijete, definisanje liste učesnika.

 

Pozivamo članove da se prijavite za učešće u Projketu " Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov 2023".

* Termin polaska u 9:00h. Povratak do 17:00h.

* Mjesto polaska: Parking prostor ispred “Jumbo” u Pofalićima.

* Hrana: Osiguran Lunch paket.

* Ribolovna oprema: Osigurana

* Kape ili : Osigurane

* Mjesto održavanja: Rijeka Neretva.

* Prevoz: Organizovan je prevoz do mjesta na rijeci Neretvi, unajmljeni monovolumeni.

* Prijave do daljnjeg dok se ne okonča lista prijavljenih.

* Maximalni broj prijavljenih za ovaj termin je 28-35 učesnika po jednom terminu računajući i djecu koji će naši članovi eventualno povesti sa sobom što je između ostalog i cilj ovog projketa.

* Molimo da se prijavite i da prijavite broj osoba..npr. neko će povesti dvoje djece…tako da možemo organizovati prevoz  i Lunch pakete. Hvala!!!

* Možete i sa svojim automobilima doći i ići svi zajedno u koloni. A možete svoje automobile i ostaviti na parkingu te se udobno smjestiti u iznajmljena vozila - monovolumeni.

* Naravno na mjestu održavanja sportsko-rekreativnog događaja možete doći i sa svojim automobilom, te u tom slučaju može biti i veći broj učesnika i prisutnih.

* U zavisnosti od vremenskih prilika sljedeći termini za one koji imaju želju ali nije bilo mjesta za ovaj termin ili ne mogu iz objektivnih razloga su:               ako iz razloga više sile ne budu realizovani u predviđenim terminima.

* Oni članovi UBMDRKS - Klub Novo Sarajevo koji nisu još poslali zahjtjev za ulazak u facebook grupu UB-MDR KS – Klub Novo Sarajevo, Link: https://www.facebook.com/groups/1071112403608167