Pozitivna uloga bivših maloljetnih boraca u osnaživanju mladih zapadnog Balkana na putu izgradnje mira, kroz dijalog i razvoj kritičkih mišljanja

Objavljeno: 09.09.2019. | NOVOSTI

Na web portalu, CBAP - Centar za sigurnosnu analizu i prevenciju objavljen je članak o interesovanju, te kvalitenoj i kvantitativnoj vrsti istraživanja kroz formu projekta o fenomenu postojanja maloljetnih vojnika tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i njihovoj poratnoj pozitivnoj ulozi u osnaživanju mladih na putu izgradnje mira na zapadnom Balkanu kroz dijalog i razvoj kritičkih mišljenja.

Sektor za Balkan pri Centru za sigurnosnu analizu i prevenciju iz Praga rade na projektu koji bi trebao biti implementiran u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Udruženjem boraca - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo, navodi se na web stranici Centra.

 

Viša šefica našeg balkanskog tima, Halina Chraščová, posjetila je Sarajevo kako bi se upoznala s predstavnicima lokalnog bosanskog partnera na projektu Udruženje boraca - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo udruženje bivših maloljetnih vojnika na području Kantona Sarajevo koji su se aktivno borili i učestovali u Bosni i Hercegovni devedesetih godina.

Zajedno su dogovorili saradnju za nastavak projekta, objavljeno je na web portalu Centra za sigurnosnu analizu i prevenciju.

U nastavku link na dokumentarni film... „Djeca rata - djeci mira“

https://www.youtube.com/watch?v=GXkD5tJC7nw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR27kp1M7tz0-UKr-z2dhMbA_HBIlKwaouIQJjzFHtdFc2lZzhKECMjqUf