Obavještenje o dodjeli školskog pribora djeci članova UB MDR-KS

Objavljeno: 29.08.2018. | NOVOSTI

Obavještavamo članove Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB MDR-KS) koji su se prijavili za dodjelu školskog pribora da mogu realizirati svoj vrijednosni bon u knjižari Svjetlost komerc d.d. na adresi Muhameda Kantardžića br. 9 (preko puta Ekonomskog fakulteta, u blizini kafića Dijalog) počev od petka, 31.08.2018. godine do 15.09.2018. godine, a prema spisku koji će se nalaziti u knjižari.

Napominjemo da je svaki član dužan imati sa sobom našu člansku karticu, koju je dužan pokazati, te se potpisati na spisak i upisati svoj broj članske, broj mobitela i e-mail adresu. Važno je napomenuti da će ova knjžara, pored svojih redovnih termina, raditi i  obje naredne nedjelje  od 08:00 – 15:00h.

Na sjednici Upravnog odbora UB MDR-KS održane 28.08.2018. godine je definisano da vrijednost bona iznosi =55,00KM po jednom prijavljnom djetetu, a sve u skadu sa raspoloživim sredstvima za ove namjene.

Cjelokupan ovogodišnji projekat dodjele školskog pribora osnovcima-djeci naših aktivnih članova nekada djece-vojnika je osigurano u 100% iznosu od strane Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo uz apsolutno razumjevanje ministra Muharema Fiše za našu problematiku i stanja naše populacije

Zahvaljujemo se knjižari Svjetlost komerc d.d. Sarajevo na njihovoj želji i prigodnom poklonu koji će dodijeliti kao vid podrške našim članovima u ovom humanom projektu.

Pozdrav,

UO UB-MDR KS