Kantonalno udruženja boraca – maloljetnih dobrovoljaca (UB-MDRKS ) je danas realizovalo projekat rehabilitacije članova UBMDRKS oboljelih od PTSP putem sportskog ribolova. Dodijeljeno je deset setova ribolovne opreme i pribora.

Prvi u nizu intervjua koji ćemo raditi sa našim članovima. Predstavljamo vam Mirsada Durmu najmlađeg maljoljetnog borca našeg udruženja.

Rođen 25. maja 1980. godine u Krupačkim stijenama u Sarajevu kao četvrto dijete porodice Durmo. Otac mu je „preselio“ 1986. godine a brigu o porodici preuzima majka. Obrazovanje stekao u Saobraćajnom Školskom Centru Sarajevo. Oženjen i otac dvoje djece. Sa nepunih 14 godina pristupio Armiji BiH kao maloljetni borac.

Evo njegove priče:

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) zahvaljuje se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo a posebno Ministru Muharemu Fiši na apsolutnom razumjevanju za našu problematiku i stanja naše populacije. Zahvaljujemo se na blagovremneoj, svrishodnoj i jedinoj podršci od strane Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo našem humanom projketu dodjele školskog pribora djeci osnovcima naših članova.

Obavještavamo članove Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB MDR-KS) koji su se prijavili za dodjelu školskog pribora da mogu realizirati svoj vrijednosni bon u knjižari Svjetlost komerc d.d. na adresi Muhameda Kantardžića br. 9  počev od petka, 31.08.2018. godine do 15.09.2018. godine, a prema spisku koji će se nalaziti u knjižari.