Udruženje boraca - Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92 - 95  Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) u ime svih članova bivših maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja upućujemo građanima Bosne i Hercegovine iskrenu čestitku  - Sretna Nova 2023. godina.

A posebno svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, kao i svim građanima Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine.”

Obaviještavaju se članovi UB-MDRKS da će se Redovan Skupština Udruženja održati u ponedjeljak 26.12.2022. godine u Sali Centra za djecu i omladinu  - Grbavica sa početkom u 18:00h.

Obavezno ponijeti članske kartice.

Sarajevski Maloljetni borci su ostavili značajan moralni,  razvojni, kulturni,  društveni  trag u historiji Grada Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine. Smatramo da se radi o mladosti Sarajeva, tada djeci velikog srca vrele krvi, o osobama koje su značajno doprinijele odbrani Grada Sarajeva, kojii su svojim primjerom davali snagu, moral kako saborcima tako i građanima. Udruženje boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92. – ’95 Kantona Sarajevo iskreno, čisto i ljubazno poziva Gradonačelnika Sarajeva da podrži inicijativu i  da iskoristi pravo predlaganja kandidata da se  „ Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva “ dodjeli “ Sarajevskom Maloljetnom borcu ” čime će se dati priznanje građana Sarajeva i potvrditi čast, ponos, dignitet zlatne generacije sarajevskih Maloljetnih dobrovoljca, borca, borkinja, branitelja.

Udruženje boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo a nakon provedene rasprave i upoznavanja određenih političkih subjekata sa ovom inicijativom i njihovom podrškom se došlo do zaključka da bivši sarajevski maloljetni dobrovoljci sa područja Kantona Sarajevo u najvećem broju okupljeni u Udruženju boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo su ostavili značajan moralni,  kulturni,  društveni  trag u historiji Kantona Sarajevo. Inicijative su upućene prema Vladi KS, Predsjedavajućem Skupštine KS i MBKS.