Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo оrgаnizuјe Prvu zajedničku konferenciju nа tеmu „Status maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 “ u Bosni i Hercegovini koja će se održati u nedjelju, 08.04.2018. godine sa početkom u 11:00h u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Sarajevo ljubavi moja...

Objavljeno: 21.03.2018. | NOVOSTI

Sarajevo je historijsko ime grada, koje po jednoj od teorija potiče od kovanice Saray Ovası što znači Dvor i polje oko dvora. Sarajevo se ponekad naziva i Šeher (tur. şehir; per. شهر šahr), imenom koje je gradu dao njegov osnivač Isa-beg Ishaković. Zbog svog orijentalnog izgleda nazivano je i imenom Damask sjevera, a Jevreji Sefardi su ga nazvali Mali Jerusalem.   

Pošto se digla kuka i motika patriota i rodoljuba svih vrsta, sa svih meridijana i paralela, svih boja partijskih knjižica i imovinskih kartica, prizivaju se ratovi, frontovi... Red je da se podijeli znanje, čista empirija, ništa prepisano.

Djeca rata - djeci mira

Objavljeno: 21.06.2016. | NOVOSTI

Mirovni kamp u sklopu projekta ''Djeca rata - djeci mira'' koji sprovodi Udruženje boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB MDR KS) u saradnji sa Fondacijom Krila nade, a u sklopu platforme „Dijalog za budućnost“ koju implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, uspješno je realizovan u periodu od 25.09. do 29.09.2015. godine u hotelu Bjelašnica na Bjelašnici.