POZIV  zainteresovanim maloljetnim dobrovoljcima, borcima, borkinjama, braniteljima, veteranima članovima UB-MDR KS na druženje uz roštilj u subotu,  07.10.2023. godine u sportsko-rekreativnom prostoru JU „Terapijske zajednice KS“ – Kampus u Rakovici.

POZIV za prijavu na 1. TERMIN / SESIJU – 01.10.2023. - Nedjelja polazak u 9:00h

POZIV - VAŽNO! VAŽNO! – POZIV za članove UBMDRKS - Klub Novo Sarajevo - Pozivamo članove da se prijavite za učešće u Projketu " Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov - 2023".

  • 1. Termin polaska je u nedjelju, 01.10.2023. godine u 9:00h. Povratak do 17:00h.
  • Mjesto polaska: Parking prostor ispred “Jumbo” u Pofalićima.
  • Hrana: Osiguran Lunch paket ili lunch roštilj
  • Ribolovna oprema: Osigurana
  • Kape: Osigurane
  • Mjesto održavanja: Rijeka Neretva.

Peace Club – MDR KS: Sretan Međunarodni dan Mira 

Međunarodni dan mira se obilježava 21. septembra još od 1981. godine, kada je uspostavljen odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.  Peace Club“ - MDR KS čine članovi Udruženja boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB MDR KS) koji je u protekloj deceniji djelovao na putu izgradnje mira, povjerenja predstavljao mirovne inicijative, pružao ruku kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu.

Bivši Sarajevski maloljetni borci kroz „Peace Club“ MDR KS na svom kontinuiranom mirovnom putu podsjećaju da se mir u Bosni i Hercegovini nikada ne treba uzeti zdravo za gotovo, za Mir se treba „boriti“ svakodnevno!

U aktuelnom, zanimljivom i nepredviđenom razvoju umjetne inteligencije na Open AI platformi smo upisali pojam The "War Veterans Association – Juvenile Volunteers of the War of Independence and Liberation 1992-1995 Canton Sarajevo". Umjetna inteligencija je prepoznala UB - MDR KS te dala sljedeću konstataciju: „Čini se da je „Udruženje boraca – maloljetnih dobrovoljaca Oslobodilačkog rata 1992-1995. Kanton Sarajevo“ u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, koja je vjerovatno posvećena podršci i dobrobiti ratnih veterana koji su služili tokom Oslobodilačkog rata u Bosni od 1992. do 1995. godine.