MDR-KS

Početna stranica Pristupnica Prijatelji Linkovi Kontakt Klubovi Blog Novosti
  DONACIJE

Udruženje boraca - MALOLJETNI DOBROVOLJCI ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA '91-'95 Kantona Sarajevo čine bivši pripadnici Armije i MUP-a RBiH koji su kao maloljetni pristupili u njihove redove, te porodice poginulih i umrlih maloljetnih dobrovoljaca.
Neadekvatna briga nadležnih institucija i organa vlasti su dovele do toga da najveći dio ove populacijenije nije završio srednje obrazovanje što je uzrok velikog broja nezaposlenih.
Nezaposlenost, PTSP i drugi psiho-fizički poremećaji uzrokovani ratnim traumama su stvorili apatiju i osječaj beznađa što je prouzrokovalo da se veliki dio populacije oda narkomaniji i alkoholizmu što je dovelo do drugih socijalnih devijacija u porodicama, a samim tim i u široj društvenoj zajednici.
Pripadnici ove populacije su kao djeca između 14 i 17 godina života uzeli aktivno učešće u odbrani naroda i zemlje, dok su mnogi stariji članovi društva izbjegavali da se priključe istoj. 
Ratne traume su na još nerazvijenim osobama ostavile najviše uticaja i najdublje rane što ovu populaciju svrstava u najveće stradalnike proteklog rata. Kako bi se pomoglo ovoj populaciji članovi iste su formirali udruženje koje će zajedno sa partnerima, prijateljima i svim dobrim ljudima raditi na poboljšanu životnih uslova ovih heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95.

Ukoliko želite da svojim prilozima pomognete projekte edukacije, zapošljavanja ili nekih drugih vidova pomoći pripadnicima ove populacije i članovima njihovih porodica, možete to uraditi donirajući sredstva na račun Udruženja prikazan u nastavku teksta i način kako slijedi:
 
Za uplate iz Bosne i Hercegovine (valuta BAM): Transakcijski račun kod Bosna Bank International BH - 1410010013025713   

Za uplate iz INOSTRANSTVA u valutama EUR/USD/CHF/GBP/AUD/CAD/HRK

SA:                         A BANKA VIPA d.d.
                               Ljubljana , SLOVENIA
                               SWIFT Code:ABANSI2X

U KORIST:           BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d.
                               Sarajevo, BOSNA I HERCEGOVINA
                               SWIFT Code: BBIBBA22

ACC No:               BA391410010013025713

KORISNIK:           UB-MDR KS, Trg Barcelone 2
                               Sarajevo, BOSNA I HERCEGOVINA

Donacije

https://www.facebook.com/groups/UB.MDR.KS/


* * U P O Z O R E NJ E * *

UB-MDR KS nema formirana niti ima u planu da formira udruženja na općinskim nivoima zbog odluke Upravnog odbora da se uspostavi samo neophodna, jeftina i efikasna infrastruktura administracije i organizacije. Uspostavljanje prevelike administracije bi opteretilo i uveliko poskupilo rad udruženja.


BHTELECOM

PROMO-FILM UB-MDR KS
 
Alen Ajanović Official web site Kontakt Webmaster BA EN